EPS80 homlokzati szigetelés


 EPS 80  Homlokzati   polisztirol                                      

 5cm 1250 Ft/m2

 10cm 2500 Ft/m2

 

XPS Lábazati Szigetelés

Lábazati szigetelés  

533Ft  cm/m2

 

XPS 2cm 1066Ft    cm/m2 800Ft/lap

 

XPS 3cm 1600Ft cm/m2 1200Ft/lap

EPS100 Lépésálló szigetelés

  5cm  1425 Ft/m2

 10cm 2850 Ft/m2

 

vízszigetelő lemez

Vízszigetelő lemez

 

A vízszigetelő lemez legfontosabb tulajdonságai:

• Rugalmas és hézagmentes technológia • Valamennyi aljzathoz alkalmazható • Azonnal védelmet nyújt • Környezetbarát • Könnyű és gazdaságos felhasználás • Erősen nedves aljzatokon is használható • Védelmet nyújt a radon gáz ellen

A PVC vízszigetelő lemez a 60-as évek óta a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már a vízszigetelő lemez piac több mint 40 %-át ez adja. Itt kell megemlíteni, hogy a PVC vízszigetelő lemez speciális felhasználási területre szánt típusa a modifikált bitumenes vízszigetelő lemez.

A PVC víz szigetelőlemez alkalmazásának legfőbb előnyei, hogy felületvédelem nélkül is időtálló és sokoldalúan alkalmazható. Rendkívül hosszú élettartam jellemzi, ár- érték arányban igen kedvező és költségkímélő, akár már egy rétegben is alkalmazható mert nagy ellenálló képességű, karbantartást nem igényel és gyorsan beépíthető.

A vízszigetelő lemez technológiával készített felületek esetében általános elvárás, hogy minimális de legalább 2%-os lejtés biztosítva legyen. Ha bármilyen oknál fogva ez a minimálisan elvárt lejtés nem biztosítható, abban az esetben vagy a felhasználásra kerülő anyag vastagságát, vagy a lapolás szám növelésével a rétegrendek számát kell olyan mértékűre alakítani, mely biztonságos védelmet nyújt a felületet támadó medveséggel szemben.

Amennyiben nem közvetlen nedvesség védelemről, hanem párazáró réteg kialakításáról kell gondoskodnunk, abban az esetben főleg a vékonyság az elsődleges szempont hiszen a teherhordó felület és a szigetelő lemez közé kell beépítenünk záró réteget, mely nem lehet egy bizonyos vastagságnál nagyobb.

Vízszigetelő lemez alkalmazása során minden esetben meg kell vizsgálni az összeférhetőséget és az összeépíthetőséget, hiszen a vízszigetelő lemezhez nem érhetnek más kémiai anyagok és a legkisebb lehetőségét is ki kell zárni egy esetleges kémiai reakciónak mely az anyag élettartamát, minőségi mutatóit csökkenti, rontja.

 

Általánosságban elmondható, hogy a vízszigetelő lemezek összeillesztése forrólevegős hegesztéssel történik. Ennek a technológiának a lényege, hogy a lazán egymásra fektetett PCV fólia lemezek az átfedések alatt mechanikusan kerülnek rögzítésre majd ezeket forrólevegős hegesztéssel egymásra forrasztjuk. Ezt követően a hegesztést tovább folytatjuk a széleken és a vámpákon legvégül pedig a függőleges felületeken, hogy sem a szél, sem a rágcsálók-bogarak nem tudjanak kárt tenni a felületben.

A szigetelésbolt már több éve forgalmaz vízszigetelő lemez termékeket, de a közelmúltban megkezdte, a bitumenes vízszigetelő lemez termékek forgalmazását is.

A modifikált bitumenes vízszigetelő lemez technológiáról mindenképpen el kell mondani, hogy napjaink egyik legbiztonságosabb és legkorszerűbb vízszigetelési technológiája, és a gyártók a piaci részesedés növelése érdekében a folyamatosan fejlesztik ezt a termék típust. Éppen ezért, mert a gyártók különböző anyagok hozzáadásával igyekeznek tulajdonságait fejleszteni, fizikai és kémiai paramétereiket javítani, ezért nevezzük  modifikált bitumenes vízszigetelő lemezeknek.

A modifikált bitumenes vízszigetelő lemez típusai bitumenkeverék szerint lehet:

APP, vagyis attaktikus polipropilén, mely könnyen bedolgozható, jól lehet vele a nyári melegben  és a téli hidegben is dolgozni, vagy

SBS, azaz stirol-butadén-stirol, mely sokkal lágyabb, ezért télen lehet vele könnyen dolgozni.

A bitumenes vízszigetelő lemez feltekert állapotban és általában 1x10 m-es tekercsekben kerülnek forgalomba. Annak érdekében, hogy a tekercsek ne ragadjanak össze, a felületet vékony mikrofóliával borítják, mely a hegesztéskor természetesen azonnal elolvad. A tekercseket minden esetben állítva, lehetőleg fedett helyen, naptól és az időjárás viszonytagságaitól függetlenítve kell tárolni, de ha csak szabadtéren tudjuk tárolni, akkor a túlmelegedés elkerülése érdekében legalább a csomagoló fóliát bontsuk meg.

A bitumenes vízszigetelő lemez előnyei:

  • Korszerű és modern technológiának számít a gyártók folyamatos fejlesztésnek köszönhetően
  • Rendkívül széles körben használható
  • Rendkívül széles termék és típus választék
  • Igen magas élettartam
  • Rendkívül kedvező ár-érték arány
  • Környezetbarát technológia
  • Könnyen kezelhetőség

 

A bitumenes vízszigetelő lemez függőleges és vízszintes aljzaton egyaránt használható, a lényeg hogy a felület sima legyen, továbbá por és folyadék mentes és ne legyen rajta olyan szennyeződés mely később a vízszigetelő lemez kilyukadását okozhatja.