EPS80 homlokzati szigetelés

 EPS 80  Homlokzati   polisztirol                                      

 5cm 875 Ft/m2

 10cm 1750 Ft/m2

XPS Lábazati Szigetelés

Lábazati szigetelés  

453Ft  cm/m2

 

XPS 2cm 906Ft    cm/m2 680Ft/lap

 

XPS 3cm 1360Ft cm/m2 1020Ft/lap

EPS100 Lépésálló szigetelés

  5cm  1045 Ft/m2

 10cm 2090 Ft/m2

 

Szigetelés Pályázat

Otthon Melege Program 2017-ben is.

http://palyazatkereso.eu/category/otthon-melege-program-2017-szigeteles/Támogatás továbbra is az elszámolható költségek 40-45-50-55 százalékára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően, ezzel ösztönözve az épületek komplex fejlesztését. Az elszámolható költségek 45 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint eddig abban az esetben volt igényelhető, ha a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztés mellett legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. A módosítás szerint akkor is jár a támogatás, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül. A pályázók segítése érdekében egyszerűbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok. A módosított Pályázati Útmutató elérhető a  és a  oldalon.Az Otthon Melege Program hatodik alprogramjának célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása. A támogatás az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréjére, homlokzatok hőszigetelésére, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréjére, felújítására, és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítására (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése) fordítható.

A rendelkezésre álló 5 milliárd forintos keretösszeg elosztása régiónként, az épületszámmal arányosan történik. A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az elérhető CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják. Az alprogram keretében kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás. Az igényelhető támogatás maximális összege továbbra is 2,5 millió forint.

A kormány számára alapvető fontosságú, hogy olyan programokkal támogassa a családokat, amelynek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program eddig közel 17 milliárd forint keretösszegben biztosított támogatást, melynek eredményeként mára több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult. A meghirdetett pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások felhasználásával jelentősen javulhat a lakossági energia-felhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, mindez nagymértékben hozzájárul a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Fő osztályú.

Otthon Melege Program 2017-ben is.

http://palyazatkereso.eu/category/otthon-melege-program-2017-szigeteles/

 

A családi házak elavult fűtés-, melegvíz- és energiaellátó rendszerei, továbbá a gyenge minőségű hőszigetelés jelentős energiaveszteséget – és ezáltal többlet CO2 kibocsátást – okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, ennek következtében legtöbbször kivitelezhetetlen a családi házban lakó magánszemélyek számára megfelelő támogatás nélkül.

Jelen pályázati kiírás lehetőséget nyújt a családi házban élő lakosság számára vissza nem térítendő támogatás felhasználásával lakóépületeik korszerűsítésére, felújítására, ezzel hozzájárulva az ország energiahatékonyságának növeléséhez, valamint klímavédelmi céljaihoz.

Pályázás feltételei:

 • Jelen pályázati kiírásra kizárólag magyarországi lakóhellyel rendelkező, cselekvőképes nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot.
 • A pályázónak legalább résztulajdonnal kell rendelkeznie az ingatlanban.
 • Kizárólag magyar adóazonosító jellel rendelkező magánszemélyek nyújthatnak be pályázatot a beadást megelőzően már életvitelszerűen lakott egy lakásos családi házakra.
 • További követelmény, hogy a tégla- vagy vályogépület 1996 előtti építésű, illetve 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, valamint legfeljebb nettó 135m2 fűtött alapterületű legyen.

A támogatás mértéke

A beruházási céltól függően a támogatás szintje a teljes beruházás 40-55%-a lehet, illetve 1,25 millió forinttól akár 2,5 millió forintig terjedhet a megvalósítandó fejlesztés komplexitásától függően épületenként és magánszemélyenként. A pályázatok rangsorolásának alapja a megtakarított éves CO2 kibocsájtás mértéke.

 

Támogatható korszerűsítések

 

Tájékoztatásként összegyűjtöttük mindazon beruházások listáját, amelyekre lehetőség van pályázatot benyújtani az Otthon Melege Program keretében:

 

 • Nyílászárók cseréje
 • Az épület nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek. (ablakfólia, gépi hűtés, légkondicionáló berendezés beüzemelése NEM(!) támogatható)
 • Hőtermelő berendezés(ek) cseréje új kondenzációs gázkazánra
 • Használati melegvizet előállító berendezés cseréje
 • Fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának korszerűsítése, cseréje, átalakítása, kialakítása
 • Napkollektoros rendszer telepítése (melegvíz előállítás és fűtésrásegítés céljából)
 • Napelemes rendszer telepítése (háztartási méretű kiserőmű, áramtermelés céljából)
 • Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése

 

Pályázat benyújtása

 

Az aktuális információk szerint a pályázat benyújtása 2016. július 1-től, kizárólag elektronikusan, a pályázatbenyújtó rendszeren keresztül, ügyfélkapus regisztrációval rendelkezve lehetséges.

Pályázatok

Kollégáink figyelemmel kísérik a meghirdetett pályázatokat és azonnal elhelyezik a szigetelesuzlet.hu oldalon az aktuális információkat! Kérjük, térjen vissza rendszeresen oldalunkra a naprakész információk miatt!

Köszönjük!

Ön is kőzetgyapot vagy üveggyapot szigetelésre váltana?

A hagyományos építésű házak gyenge minőségű szigetelése, óriási energiaveszteséget okoz, azonban a korszerűsítések megvalósítása, a magas költségek miatt gyakran lehetetlen a magánemberek számára megfelelő állami energiakorszerűsítési és elsősorban szigetelés pályázat nélkül.

A szigetelés támogatási rendszer komplex ismerete azonban elengedhetetlen követelménye a sikeres pályázatnak.
Az évek során azt tapasztaltuk, hogy a magánembereknek egyrészt nem értesülnek a szigetelési pályázati lehetőségekről, továbbá segítségre van szükségük, mert nincs elég gyakorlatuk a pályázatírás területén, elképzeléseiket nehezen hangolják össze a pályázatok formanyelvével, speciális követelményeikkel.

Alapvető üzletpolitikánk, hogy ügyfeleinket segítsük és támogassuk energiakorszerűsítési és szigetelési költségeik csökkentése érdekében, a minél szélesebb körű energetikai és szigetelési támogatások igénybe vételén keresztül is.
Az xpslabazatiszigeteles.hu, pályázatíró csapata több száz céget juttatott már sikeresen állami energiakorszerűsítési, és különösen szigeteléstámogatáshoz.
Munkatársaink speciális szaktudása és kapcsolatrendszere hatékonyan segíti ügyfeleit a számukra megfelelő energiakorszerűsítési és szigetelési pályázatok, valamint egyéb energiakorszerűsítési és szigetelési támogatások felkutatásában és felhasználásában egyaránt.

Ügyfélközpontú szemléletünknek köszönhetően, szakértőink személyes konzultáció keretében segítenek a legmegfelelőbb energetikai és szigetelési támogatások felkutatásában és a részletek kidolgozásában, amelynek keretében vállaljuk az energiakorszerűsítési és szigetelés pályázat elkészítését és annak benyújtását a közreműködő szervezethez.

A projekt megvalósulása alatt is szívesen állunk rendelkezésükre és segítünk a támogatási szerződés megkötésében, pénzügyi elszámolások, beszámolók elkészítésében, folyamatos monitoring adatszolgáltatási kötelezettségük teljesítésében.

Bármilyen problémájával, kérdésével forduljon hozzánk, és mi készséggel állunk az Ön rendelkezésére!

Otthon Melege Program 2017-ben is.

http://palyazatkereso.eu/category/otthon-melege-program-2017-szigeteles/

 

 

06202883250

bojtarfatelep@gmail.com

www.szigetelesuzlet.hu

Sok sikert és eredményes pályázást kívánunk!