EPS80 homlokzati szigetelés


 EPS 80  Homlokzati   polisztirol                                      

 5cm 1250 Ft/m2

 10cm 2500 Ft/m2

 

XPS Lábazati Szigetelés

Lábazati szigetelés  

533Ft  cm/m2

 

XPS 2cm 1066Ft    cm/m2 800Ft/lap

 

XPS 3cm 1600Ft cm/m2 1200Ft/lap

EPS100 Lépésálló szigetelés

  5cm  1425 Ft/m2

 10cm 2850 Ft/m2

 

üveggyapot szigetelés

 

JELENLEG NINCS RAKTÁRON!

Üveggyapot akció!! Raktárról azonnal vihető!!

D = 0,042 W/mK

 

10cm610.-ft/m29m2 5490Ft
5cm305.-ft/m218m2

5490Ft

 

Üveggyapot 039 akció!! Raktárról azonnal vihető!!

D = 0,039 W/mK

Jelenleg nincs készleten!

 

10cm676.-ft/m2 9m2 6084Ft
5cm338.-ft/m218m2

6084Ft

Üveggyapot szigetelésen belül két féle termék csoport ismeretes, egyik a tekercses üveggyapot szigetelés, a másik pedig a táblás üveggyapot szigetelés.

Hogyan készül az üveggyapot szigetelés? Az üveget 1400 °C fok körüli hőmérsékleten olvasztóhutában felmelegítik. Innen a folyékony üveget a szálazó abroncsba folyatják .A szálazó abroncs magas fordulatszámon pörög, így az olvadt üveg az abroncs apró, finom résein keresztül préselődik, nagyon hosszú, rugalmas szálakként. A kialakult szálakat azonnal kötőanyaggal vonják be (cca. 5%) amivel kialakítják könnyed puha szerkezetét és tulajdonságait (pl. rugalmasság). Később egy csőkemencében cca. 250°C hőmérsékleten az anyag tartását alakítják ki.

Az üveggyapot szigetelések az alábbi tulajdonságaik miatt terjedtek el világszerte a legjobban a szigetelőanyagok között:

Könnyen kezelhető, így felhasználása nem jelent problémát bárki használhatja az üveggyapot szigetelést. Természetes és újrahasznosított alapanyagból készül, könnyen szállítható. Az épületek energiafelhasználását kitűnően javítja -ezzel környezetünket is védjük . Az üveggyapot nem öregedik , sok éven keresztül biztonsággal szigeteli az épületeket. Az üveggyapottal kiváló hő - és hangszigetelést érünk el , sőt még az A1-es (nem éghető) tűzvédelmi besorolással bővíthetjük a felhasználási területeket. Az  üveggyapot szigetelések kiváló minőségűek, és ár-érték arányuk a legjobb a szigetelések között.  A Knauf Insulation minőségi  üveggyapot szigetelőanyagai  akár több évtizedeken keresztül megőrzik kitűnő  fizikai paramétereiket. A  garantált minőségre CE és Keymark bizonyítványuk is utal, ezek a tanúsítványok megléte független szakértői minőségellenőrzők által készül. A  megfelelő üveggyapot szigetelés vastagsága már szakértők dolga. Ehhez szükséges tervezési segédleteket és a tervezéshez szükséges egyéb dokumentációkat a Knauf Insulation térítésmentesen biztosítja az építészeknek, tervezőknek. Ha nincs tisztába milyen vastagságű ,minőségű termékre van szüksége vegye fel a kapcsolatot velünk.

Nagyon fontos ,hogy minden vásárló tisztában legyen ,hogy mik a különbségek az üveggyapot szigetelések között. A leggyakoribb a λ = 0044 W/mK képességű alap üveggyapot szigetelés.

Több gyártó üveggyapot terméke megfelel az előbb említett hővezetési tényezőnek pl Knauf Insulation,Ursa,Isover .A hőátvezetési tényező minnél kisebb annál kedvezőbb a hőszigetelése a termékeknek(pl.a 0,39 jobb érték mint a 0,44). Mi a Knauf  Classic 044 terméket ajánljuk alapterméknek(link akciós termékek).Már ennek  terméknek is  rendkívül jó hőszigetelő tulajdonsága. Elsősorban fa- és fémszerkezetű vázas épületek, valamint mennyezetek, álmennyezetek hő- és hangszigetelésére ajánljuk. A belső tér felé a szigetelésre párafékező fóliát kell helyezni, amely megakadályozza, hogy pára hatoljon be a szigetelőanyagba, ezzel megakadályozva a páralecsapódást. A vázszerkezetre deszkaburkolat kerül, ahol a belső oldalra gipszkartont lehet rögzíteni, a külsőre pedig a végső fa, vagy fém burkolatot.Mi azt tanácsoljuk partnereinknek ,hogy üveggyapot szigetelés vásárlása esetén a jobb minőségű , a még kiválóbb hőszigetelő képességű termékeket használják fel.Ilyen üveggyapot szigetelés a Knauf Clasic 039 termék.

Ezzel a csúcsminőségű üveggyapot szigeteléssel már a könnyű szerkezetű házak is szigetelhetők kiválló hő-hang szigetelő képességüknek köszönhetően.Mivel az üveggyapot szigetelés nem veszi fel a vizet és kiemelten tűzgátló a könnyű szerkeztű házak szigetelésének a legjobb választása.De ha már szigetel válassza a legjobb minőségű és tulajdonságú üveggyapot tekercses terméket.Classic 039 üveggyapot  a Classic 044 –hez képest közel 25% jobb hőszigetelést biztosít az ára viszont csak 15% -al magasabb!!Szerintünk megéri ezt a magasabb minőségű terméket vásárolni!!

Ha belső térben szeretne hő és hangszigetelni a legjobb üveggyapot szigetelés.

Ez a táblás üveggyapot szigetelés elsősorban belső terekben, főleg válaszfalak hő- és hangszigetelésre lett kifejlesztve. A 625 mm-es szélességű méretének köszönhetően kiválóan alkalmazható gipszkarton válaszfalak közbenső szigetelésére a tartóprofilok közé. Amennyiben az elválasztó szerkezet különböző hőmérsékletű tereket választ el, a fűtött oldalra párazáró réteget kell helyezni, mely megakadályozza, hogy a szigetelőanyagba nedvesség jusson. A belső burkolat lehet gipszkarton, fa lambéria, vagy más anyag is.