EPS80 homlokzati szigetelés


 EPS 80  Homlokzati   polisztirol                                      

 5cm 1250 Ft/m2

 10cm 2500 Ft/m2

 

XPS Lábazati Szigetelés

Lábazati szigetelés  

533Ft  cm/m2

 

XPS 2cm 1066Ft    cm/m2 800Ft/lap

 

XPS 3cm 1600Ft cm/m2 1200Ft/lap

EPS100 Lépésálló szigetelés

  5cm  1425 Ft/m2

 10cm 2850 Ft/m2

 

Lépésálló szigetelés

EPS 100 lépésálló polisztirol,(lépésálló hungarocell)

Alkalmazható padlás szigetelés,mennyezet szigetelés esetén is!Amennyiben padlás szigetelés a fő cél,a leghatékonyabb a lépésálló polisztirol.Mennyezet szigetelés akkor kérje szakértő pontos számítását a vastagság miatt!Tehát mennyezet szigetelés,padlás szigetelés-szigetelesuzlet.hu a legjobb szakértő partner.

 

A lépésálló szigetelés(lépésálló hungarocell), EPS100 expandált polisztirol építőanyag. Gyártástechnikája hasonló minta homlokzati polisztirolnak. A legnagyobb gyártó után nikecell szigetelésnek hívják a köznyelvben.  Fő gyártók a piacon: Nikecell,Austrotherm,Jász-Cell,Hirsch

A lépésálló szigetelés kialakításánál a fő hangsúlyt a hőszigetelő képességre és a felhasználás során előforduló mechanikai igénybevételek tűrésére alakították ki. Ezek a EPS 100 termékek már alkalmasak akár padlófűtés rendszerek alatti hőszigetelésre is.

Az EPS  lépésálló polisztirol(lépésálló hungarocell) termékek 2003-ig testsűrűségük alapján kerültek osztályozásra. Az EN 13.163:2001 szabvány bevezetésével, a testsűrűség nem követelmény bár testsűrűség és bizonyos fizikai tulajdonságai között egyértelmű összefüggés áll fent, mégsem az anyag testsűrűsége a döntő . Az EPS 100-as anyagok  20 kg/m3 testsűrűségűek. λ hővezetési tényezőjük 0,038-0,032 W/mK gyártótól függően. Az általunk forgalmazott Jász-Cell gyártmányú EPS100 lapokat a legjobbnak minősítették a piacon.A  lépésálló szigetelő anyagokkal szemben, a hőszigetelő képességen túl, a lépésállóság az egyik fő kritérium. A polisztirolból készült  lépésálló szigetelőanyagok megbízható minőségük miatt, az évek során már bizonyítottak a vevőknek, nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy nagyobb terhelésnél speciális lépésálló szigetelés(ásványgyapot szigetelés) beépítése szükséges.

Amikor a nikecell szigetelésre nedves, vizes anyag kerül – például beton, cement - esztrich –szükséges a technológiai nedvességtől való védelem, mert a híg cementlé a illesztések közé lefolyva és ott megszilárdulva, hőhidakat képez, hőszigetelés hatékonyságát lerontja. Az EPS 100 lépésálló szigetelések beépítése csak száraz helyre történhet, mert nedves környezetben, vízfelvevő képessége következtében nedvesedik és jelentősen leromlik hőszigetelő képessége.A lépésálló szigetelést  lehet alkalmazni lapostetők, padlók hőszigetelésére, födémek, hűtőterek hőszigetelésére ahol mechanikai igénybevétel követelmény a nikecell szigeteléssel szemben és megfelel a nehezen éghető fokozat. Ha Önnek tűzálló és/vagy nagy terhelhetőségű, kiváló hangszigetelésű lépésálló szigetelésre van szüksége- Link Ásványgyapot szigetelőanyag.

Az aljzatbeton szigetelés, elsősorban, a talajon fekvő padlóburkolat, valamint a pince hőszigetelését jelenti, mivel a fűtési energia  15-20% -a, a talajszint irányába, lefelé kívánkozik, távozik, az emeletek közötti födémek tekintetében pedig, a lépészaj megszüntetésére, csökkentésére szolgál, hiszen aljzatszigetelés, meggátolja, hogy a padlón keresztül, lépés és egyéb hang szűrődjön át, hogy ne legyen  zavaró az ott élők számára.

Ha az aljzatbeton alatti szigetelésről beszélünk akkor hangsúlyoznunk kell, hogy, elsősorban EPS 100 minőségű lépésálló polisztirolt  vagy a rockwool steprock ND vagy HD kőzetgyapotot javasolnak a szakemberek, köztük mi is, amely a lakótér belső melegét nem engedi az aljzat felé elszökni és az aljzat felől érkező talaj menti hideget nem engedi át a belső lakóterek felé.

Ugyanennyire hatékony a lépészaj meggátolása területén, az EPS 100 minőségű lépésálló polisztirol, amennyiben a testzajok kizárása a célunk, aljzatszigetelés során. Lépészaj, cipőkopogás és egyéb hétköznapi zajok szűrése, meggátolása. 

Aljzatbeton szigetelés esetén, jelentősen megváltozik az aljzat hőmérséklettartó képessége, amely a beszerelést követő hidegebb napokon azonnal észrevehető, mert a talaj nem olyan hideg mint az előző télen. Sajnos korábban sokan megkérdőjelezték, aljzatszigetelés jelentőségét, de ma már egyre többen ismerik fel, hogy a padló alatti hőszigetelés komoly jelentőséggel bír. 

Peremszigetelő csík, vagy más néven dilatációs szalag. Ez készül EPS- ből polietilén habból vagy kőzetgyapotból. Vastagsága általában 0,5 cm magassága pedig 10 cm. Tekercses vagy lapokból álló kiszerelés.

A fűtött padlók hőmérséklete változik, az aljzat szerkezete a hő hatására kitágul. Ahhoz, hogy a falak ne legyenek kitéve a tágulás okozta nyomásnak, peremszigetelő sávot kell elhelyezni.

A dilatációs szalag emellett meggátolja, hogy a fűtött szerkezet (aljzatbeton) közvetlenül érintkezzen a falakkal, így azok közvetlenül nem vezetnek el hőt (hőhíd mentesítés), különösen fontos ez könnyűszerkezetes épületek esetében ahol az acél tartószerkezet akár az alaplemezig is vezetheti a hőt.

Különösen  a régebben épült házak esetében, szinte kivétel nélkül elmondható, hogy teljesen elhanyagolták a padló alatti aljzatszigetelés jelentőségét. Ma már természetesen van megoldás, az elmaradt aljzat szigetelés pótlására.

Aljzatbeton szigetelés, már egy esetleges burkolat cseréjekor is megoldható, de ha padlófűtés kialakítása is tervbe kerül, vagy a fűtéscsövek padlóba helyezése a radiátorral fűtött szobákban, akkor egyértelműen javasoljuk annak megvalósítását. Kellemes érzés amikor a padlófűtés teszi a dolgát.

Aljzat szigetelés kialakítása érdekében végzett bontási munkálatok során, igyekezzünk, 10-12 cm-nyi szerkezeti vastagságot nyerni, mert akkor a korábbi padlószintet is tartani tudjuk.

A padlófűtés esetén, kicsit több a helyigény, de ez is megoldható. Fontos, hogy a bontási munkálatok során, a vízszigetelés ne sérüljön, mert akkor több kárt okozunk, mint amennyi haszonra teszünk szert.

Aljzatbeton szigetelés kialakítása, illetve aljzatszigetelés és kapcsolódó szerelvényezési munkálatok menete, megegyezik az új építésű házak során végzett munkálatokkal.

Aljzatszigetelés során már említettük, esősorban  EPS 100 lépésálló polisztirol vagy kőzetgyapot lépésálló szigetelés alkalmazását javasoljuk.

Az ettől eltérő megoldások használatának, csak különösen komplikált és elsősorban ipari épületek esetében van jelentősége. Lakóházak esetében szinte kivétel nélkül lépésálló EPS 100 minőségű polisztirol alkalmazását javasoljuk.

Ne feledje, hogy a házak hőveszteségének igen jelentős hányadát teszi ki a hiányzó szigetelés. Aljzatszigetelés, egyrészt energiatakarékos megoldás, másrészt komfortérzet növelő tényező, mert hiába fűtünk, ha a padló felől folyamatosan érezzük a hideget úgymond süt a hideg.Lépésálló EPS100 POLISZTIROL

 

 garantáltan legjobb áron!!

 

 

 

 

2cm-es
polisztirol szigetelés
570
Ft./m2
3cm-es
polisztirol szigetelés
855
Ft./m2
4cm-es
polisztirol szigetelés
1140
Ft./m2
5cm-es
polisztirol szigetelés
1425
Ft./m2
6cm-es
polisztirol szigetelés
1710
Ft./m2
7cm-es
polisztirol szigetelés
1995
Ft./m2
8cm-es
polisztirol szigetelés
2280
Ft./m2
10cm-es
polisztirol szigetelés
2850

Ft./m2

 12cm polisztirol szigetelés  3420    Ft/m2

 15cm polisztirol szigetelés  4275   Ft/m2