EPS80 homlokzati szigetelés


 EPS 80  Homlokzati   polisztirol                                      

 5cm 1250 Ft/m2

 10cm 2500 Ft/m2

 

XPS Lábazati Szigetelés

Lábazati szigetelés  

533Ft  cm/m2

 

XPS 2cm 1066Ft    cm/m2 800Ft/lap

 

XPS 3cm 1600Ft cm/m2 1200Ft/lap

EPS100 Lépésálló szigetelés

  5cm  1425 Ft/m2

 10cm 2850 Ft/m2

 

Tető szigetelés

Tetőszigetelés

Az üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő anyagok tekintetében, kéttípusú csomagolás terjed el. Az üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő anyagok egyik csoportja tekercsben kapható és paplan kivitelű, az üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő anyagok másik csoportja pedig táblás kivitelű.

A kőzet- és az üveggyapot szigetelési termékek egyik kiemelkedő alkalmazási területe a tetőszigetelés.

Hazánkban a legtöbb tető- és padlástér kihasználatlan, az idő során felhalmozott „majd jó lesz még valamire” holmik gyűjtőhelye. Évtizedek pókhálói, vastag portakaró a tetőgerendákon, egy olyan térben, mely kellemes lakókörnyezetként funkcionálhatna. Ön tudta, hogy ha minden, a célra alkalmas tetőteret, padlást beépítenénk és üveggyapot szigetelő, vagy kőzetgyapot szigetelő anyaggal látnák el, akkor körülbelül 60%-kal csökkenne a lakáshiány Magyarországon?

Az első lépés az új lakótér kialakításához a tetőfelület üveggyapot szigetelő, vagy kőzetgyapot szigetelő anyaggal történő ellátása. Annál jobb az eredmény, minél vastagabban tesszük fel az üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelőt. Fontos kiemelni, hogy akik fűtési energiát szeretnének spórolni, és a tetőtérben is kellemesen szeretnének lakni, azok ne vegyenek 18-20 centiméternél vékonyabb üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő anyagot.

A hőszigetelési előírások az új épületekre is sokkal magasabb üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő felhasználást írnak elő, mint korábban. Ez különösen a tető alatti területekre vonatkozik, ahol a legtöbb esetben nem, vagy csak nagyon vékonyan található üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő. Megfelelő mértékben és módon elhelyezett üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő alkalmazásával, sokkal több energia és fűtőanyag takarítható meg, valamint a környezetet is kevesebb szennyező anyag terheli, komfortérzet csökkenése nélkül.

Az üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő anyagok gyártói felhasználóbarát termékeket gyártanak és kínálnak, melynek köszönhetően sokan maguk állnak neki lakásuk tető, vagy tetőtéri szigetelésének elkészítéséhez.

A megfelelő szigetelésű tetőtér esetén, a hőátbocsátási tényező nem éri el az U=0,25 W/m2K-t. Ebből következik, hogy az eddig években alkalmazott mintegy tíz centiméter vastag, szarufák közötti üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő, ma már messze nem elegendő és nem is felel meg az épületenergetikai követelményeknek.

A szakemberek javaslata, hogy a szarufák közötti részt (ez mintegy tizenöt centiméter) üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő anyaggal töltsük i, majd erre, a belső oldalon keresztirányban még öt centiméter üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő anyagot helyezzünk el, így a faszerkezet nem hőhídként jelentkezik. A fa hőátbocsátási tényezője ugyanis öt-hatszorosa az üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő anyagnak. Az üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő anyagokat, a szarufák közötti szigetelés során kétfajta eljárással alkalmazzák.

Az első esetben, az üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő anyagok a szarufa felett páraáteresztő fóliával vannak rögzítve. Ebben az esetben a szarufa teljes mélységét ki lehet tölteni üveggyapot szigetelő, vagy kőzetgyapot szigetelő anyaggal, hiszen nem kell attól tartani, hogy az üveggyapot szigetelő és a kőzetgyapot szigetelő átnedvesedik.

A második esetben, amikor ha nincs páraáteresztő fólia - rendszerint öregebb épületeknél –ilyenkor a nedvesség átjárná az üveggyapot szigetelő, kőzetgyapot szigetelő anyagot, ezért ebben az esetben, a szellőzés érdekében körülbelül 2 centiméteres rést kell hagyni az üveggyapot szigetelő, kőzetgyapot szigetelő fölött.

Azonban, ha nincs hasznosítva a padlásterünk, akkor is érdemes üveggyapot szigetelő, vagy kőzetgyapot szigetelő anyaggal ellátni. Ilyenkor nem a szarufák közötti részt borítjuk üveggyapot szigetelő, vagy kőzetgyapot szigetelő anyaggal, hanem a padlás aljzatát. Ezt gyorsan, házilagosan bárki el tudja végezni a kereskedelemben kapható bármelyik üveggyapot szigetelő, kőzetgyapot szigetelő anyagokkal.