EPS80 homlokzati szigetelés


 EPS 80  Homlokzati   polisztirol                                      

 5cm 1250 Ft/m2

 10cm 2500 Ft/m2

 

XPS Lábazati Szigetelés

Lábazati szigetelés  

533Ft  cm/m2

 

XPS 2cm 1066Ft    cm/m2 800Ft/lap

 

XPS 3cm 1600Ft cm/m2 1200Ft/lap

EPS100 Lépésálló szigetelés

  5cm  1425 Ft/m2

 10cm 2850 Ft/m2

 

Pvc vízszigetelő fólia

Pvc vízszigetelő fólia

 

A modern vízszigetelés korszaka körülbelül 1950-es évektől datálható és a PVC vízszigetelő fólia gyártása pedig az 1960-as évektől kezdődött és a mai napig gyártják, természetesen folyamatos fejlesztések mellett.

Sokan nem tudják, de ez a technológia oly annyira elterjedt és kedvelt, hogy ma már Európában a  műanyag szigetelőlemezek piacán a részesedése meghaladja a 45 %-ot.

A PVC vízszigetelő fólia legjellemzőbb alkalmazási területei:

 • Lapos tető víz szigetelés
 • Zöld tető vízszigetelés
 • Ipari építmények vízszigetelése
 • Mély építmények víz szigetelése
 • Mesterséges tavak víz szigetelése
 • Víztározók víz szigetelése

A PVC vízszigetelés legfontosabb tartozékai a fólia bádog, PVC tetőelem(ek), kontaktragasztó, hígító, összefolyó(k) geofilc – elválasztó réteg, rögzítő elem(ek), dűbel(ek),) páraszellőző(k).

A PVC vízszigetelő lemez kősóból és kőolajból készül, melyhez a gyártás során környezetbarát módszerekkel olyan adalékokat adnak, hogy a végtermék ne legyen káros az egészségre.

Jellemző ezen termékekre, hogy rendkívül nehezen éghetők,  önkioltók és gyulladási hőmérsékletük több mint 300-350 °C. A PVC vízszigetelő fólia akár III.-V tűzállósági fokozatú épületeknél is biztonsággal beépíthető és ha a vízszigetelési felület terhelést is kap, akkor ezen technológiák beépíthetőségét nem érinti tűzvédelmi korlátozás.

A PVC vízszigetelőlemez alkalmazásának legfontosabb előnyei:

 • Akár teljes vagy részleges felületvédelem nélkül is több évtizedig védelmet nyújt
 • Igen széles felhasználási terület
 • Költségkímélő és ár értékarányos megoldás
 • Rendkívül nagy ellenálló képességű
 • Karbantartást egyáltalán nem igényel

 

PVC vízszigetelő fólia, igen könnyen kezelhető használható, gyorsan és pontosan hegeszthető, páratechnikai szempontból tökéletesen nyitott, bármely klimatizált helyiség vagy szerkezet esetében beépíthető.

A szigetelésbolt.hu és széles szakértőháttere több évtizedes tapasztalattal rendelkezik  Pvc vízszigetelő fólia szigetelés felmérés, előkészítés, szaktanácsadás és kivitelezés területén.

Szaktanácsadásért, kérem hívjon bennünket bizalommal nyitvatartási időnkben: hétköznap 8-16 óra között, szombaton pedig 6-12 óra között.

 

PVC vízszigetelő lemez alkalmazása során, minden esetben különös tekintettel kell lenni, az összeférhetőségre és összeépíthetőségre, a kémiai reakciók elkerülése érdekében az anyag elzárásra és elválasztó réteg képzésére, valamint a mechanikus sérülésvédekezésre és szélszívó hatás elleni rögzítésre.

A PVC vízszigetelő lemez főbb anyaghatározói:

5 cm-széles szigetelőlemez-szalag szakadásakor mért erőhatás

 • Szakadáskor mért alakváltozás Hideghajlíthatóság
 • Méretállóság
 • Továbbszakító erő
 • Páradiffúziós ellenállás
 • Kardosság
 • Hullámosság
 • Rétegelválasztó erő

 

Amikor PVC vízszigetelésről beszélünk mindenképpen számításba kell venni a pára ellen védekezést. Ennek a vízszigetelés típusnak a feladata, hogy megakadályozza, hogy a páradiffúzió vagy légáramlás útján ne alakuljon ki nagymennyiségű hő veszteség. Ez a védő réteg szabadon fektetve is elhelyezhető, ragasztással bármilyen felület váltáshoz illeszthető.

A pára elleni szigeteléshez elsősorban 0,5-0,8-1,0 mm-es fóliát használunk. A talajpára elleni szigetelés elhagyása a padlózat penészesedését, gombásodását okozhatja.

Falszigeteléshez jellemzően 0,5-0,8 mm-es fóliát használunk, melyek átfedéssel, ragasztás nélkül hosszabbítható.

Üzemi víz elleni szigeteléshez legalább 1 mm-es fóliát ajánlunk. Pince és  mélyépítés során, 1 mm-es, 1,2 mm-es vagy 1,5-es fóliát javaslunk.

Gyökérvédő réteg készítéséhez, 1 mm-es, ill. 1,2 mm-es fóliát ajánlunk. Zöldtetők és mélygarázsok esetében, a növényzet gyökérzete nem megfelelő védekezés nélkül, biztosan megrongálja vízszigetelést. Ezekben az esetekben ha lehet mondani, még fontosabb a hegesztéssek zárása.

Tószigeteléshez, mm-es, 1,2 mm, 1,5 mm -es tófóliát javaslunk. Kerti és halastavak, úszómedencék, tűzvíz és esővíztározók, öntözőcsatornák és környeztet védelmi tározók szigetelése tartozik ebbe a szegmensbe. Az alkalmazandó fólia vastagsága a felület méretétől, és jövőbeni igénybevételétől függ.

Tüzivíztározó szigeteléséhez 1.2 , 1.5 mm-es fóliát javaslunk. Telephely esetében szinte minden esetben, előírás, hogy készüljön tüzivíztározó, ugyanakkor az elavult beton technológiát gyakorlatilag ezzel a technológiával lehet a legjobban kiváltani.